KOEK VAN EIGEN DEEG VOOR PAROOL-COLUMNISTE TINKEBELL

Het lachen vergaat de kunstenaar, kattenmoordenaar en terroristenvriendin Katinka Simonse nog wel na de aangifte smaadschrift

 

“Kleine kokette Katinka, kijk toch eens eventjes om. Stiekempjes over je schouder, je pa ziet het toch niet, dus kom” zongen Theo Rekkers en Huug Kok, beter bekend als het duo De Spelbrekers, namens Nederland op het Eurovisiesongfestival in 1962 te Luxemburg. Nul punten scoorden ze.

 

Net zoveel als die andere Katinka -Simonse, alias de knettergekke kunstenares Tinkebell- scoort voor een recent podcast-interview met de terrorist Tanja Nijmeijer, het Nederlandse lid van de Colombiaanse terreurorganisatie FARC. Met afpersing, ontvoering en brandbommen baande die zelfbenoemde vredesstichter zich een weg door de Colombiaanse samenleving om daar ‘sociale gelijkheid’ te brengen. Een vrouw met een missie, die in de VS een levenslange celstraf wegens schuld aan de dood van meerdere Amerikanen boven het hoofd hangt zodra dat land kans ziet haar in de kraag te vatten. 

 

bloed aan de handen

Zover is het nog niet met Katinka Simonse, maar de oproep van het zingende duo om af en toe over de schouders te kijken kan ze maar beter serieus nemen. In de kennelijk naar haar eigen leven vernoemde podcast ‘Hoe het allemaal mis ging’ -volgens Tinkebells zeggen opgenomen in de rimboe van Colombia- duidt ze de door haar geïnterviewde terrorist aan als ‘expert vredesonderhandelingen’, amechtig likkend en grenzeloos onnozel inhakend op het aan Nijmeijers brein ontsproten waanidee dat ze na aanwezigheid bij vredesbesprekingen tussen FARC en de Colombiaanse regering van een terrorist met bloed aan haar handen is getransformeerd tot een respectabele Nobelprijswaardige diplomaat. Die besprekingen vonden overigens plaats op Cuba, ook zo’n heerlijk democratisch paradijs waar strijders voor sociale gelijkheid graag toeven en waar voor linkse terroristen de poort altijd openstaat. 

 

Mocht u Tinkebells gedweep met de terrorist willen beluisteren raad ik u een snipperdag aan. Niet minder dan tweeëneenhalf uur kletsen de meiden aan elkaar, waarbij Tinkebell zich laat kennen als iemand die van interviewen net zoveel verstand heeft als een konijn van klaverjassen. Na drie minuten was ik er wel klaar mee, maar mijn geduld met mafklappers is dan ook beperkt.

 

vrouwenhater

Dat ik toch in korte tijd twee keer schrijf over dazende Katinka komt door een tweet die zij op 30 december 2022 plaatste op haar Twitter-account. Niet alleen maakte ze mij daarin uit voor zwendelaar, ook plaatste ze een oproep aan haar lezers om smadelijke verhalen over mij aan te dragen. Dit was het vervolg op een publicatie van Tinkebell in Het Parool, de krant die er blijkbaar geen moeite mee heeft om een geschifte kattendoder, lasteraar en terroristenvriend als columnist in te huren (www.geertdales.com/verzetskrant-het-parool-nu-laf-meidenblaadje). Wekelijks mag Simonse in het noodlijdende dagblad een pennenvruchtje plaatsen en die valt zelden mee. 

 

Op 28 december 2022 wijdde ze haar column grotendeels aan mij. ‘Koning der misogyniteiten’, een vrouwenhater van de ergste soort. Ik mag dan wel homoseksueel zijn, misogyn ben ik niet. Wel heb ik een enorme hekel aan valserikken die op bedrieglijk wijze iemand te gronde richten. In de zaak van het oud-Tweede Kamerlid Gijs van Dijk, die door toenmalig PvdA-leider Lilianne Ploumen op basis van anonieme laster over seksueel grensoverschrijdend gedrag tot aftreden werd gedwongen, bleek het achteraf te gaan om een rancuneuze actie van louter vrouwen, Tinkebell voorop. Dat ik het, zonder hem persoonlijk te kennen, van meet af aan opnam voor Van Dijk en daarin gelijk kreeg, wekte Tinkebells woede. Valse vrouwen kunnen slecht tegen hun ongelijk. Vandaar de column, vandaar het misogynieverwijt. U beleefd aangeboden door Het Parool. Platter en ordinairder dan een Glennis Grace in de Jumbo.  

 

aangifte smaadschrift

Tinkebells laster (‘zwendelaar’) en oproep om smerige verhalen over mij te leveren (loopt het een beetje, Kat?) kon ik uiteraard niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Vredelievend als een Tanja Nijmeijer mailde ik Tinkebell met het bericht voornemens te zijn een aangifte smaadschrift te doen (max een jaar gevangenisstraf of geldboete derde categorie), maar haar graag de gelegenheid bood tot een rectificatie. “Succes Geert” was haar antwoord, met een amicaliteit waar ik in dit specifieke geval niet van gediend ben. Ik ken mevrouw Simonse niet persoonlijk en wil dat graag zo houden. “Succes again, doeiii Geert” mailde ze terug toen ik haar beleefdheidshalve meldde dat die aangifte er, gezien haar reactie, inderdaad gaat komen. 

 

‘never argue with an idiot’

Dat Tinkebell graag engelse woordjes door haar teksten gooit was bekend. “Never argue with an idiot. They will drag you down to their level and beat you with experience” twitterde ze op 7 januari 2023 naast een screenshot van mijn e-mail aan haar. Zal wel een lesje uit de Colombiaanse bush zijn. Opvallend overigens hoe weinig likes deze twitteraar, die claimt 13.100 volgers te hebben, scoort en dan ook nog louter van mede-twitteraars met een handjevol volgers. Zoals bekend kun je volgers kopen om jezelf een aura van gewichtigheid (‘influencer’) te verschaffen. Of een column in Het Parool. 

 

Ik gun Katinka Simonse van harte de luchtigheid waarmee ze momenteel over mijn aangifte smaadschrift twittert. Het lachen zal wel wat minder worden als ze aan den lijve gaat ondervinden en ontdekken wat de gevolgen kunnen zijn. Zeker voor iemand die een lasteraar-recidivist is en bovendien expliciet publiekelijk oproept tot het aandragen van smaad of laster, een strafbaar feit op zich.

 

Misschien moet ze even bellen met Harry de Winter, die het ooit ook nodig vond laster over mij te verspreiden. Na verhoren ten politieburele, op kantoren van officieren van justitie, een dagvaarding, zittingsdatum en angstzweet dat een strafblad betekent dat de grenzen van vele landen voor je dichtgaan koos deze dappere dodo eieren voor zijn geld. Topadvocate Benedicte Ficq moest eraan te pas komen om met rekken en trekken zodanig uitstel -drie jaar- te bewerkstelligen dat het Gerechtshof Amsterdam uiteindelijk oordeelde dat het misdrijf te lang geleden gepleegd was en verdere vervolging daarom niet opportuun. Ficq’s factuur zal een bedrag van vijf cijfers hebben belopen. Genoeg geld om menigmaal naar Colombia te kunnen vliegen. 

 

Never argue with an idiot”. Vanaf nu zal ik Tinkebells advies opvolgen. Van mij hoort ze niks meer. Succes again, doeiii !

 

Geert Dales

8 januari 2023

(www.geertdales.com/rechtse-privileges-voor-een-linkse-burgemeester)

(www.geertdales.com/crowdfunding-de-vleesetende-vegetariers)

(aan/afmeldingen voor updates op deze website: www.geertdales.com/contact)