ZO WORDT GIJS VAN DIJK (PVDA) ERIN GELUISD

Grenzeloze fantast Tinkebell en psychiatrisch patiënt Cornelia Klaster vinden elkaar, met dank aan Het Parool en het NOS-Journaal

 

Op 22 mei jongstleden liet Gijs van Dijk, het in februari 2022 afgetreden PvdA-Kamerlid, weten dat hij er van afziet om gebruik te maken van het recht om de vacature-Ploumen in de sociaal-democratische fractie te vervullen. Van Dijk wil eerst de uitkomsten afwachten van het onderzoek dat het door de PvdA ingeschakelde bureau Bezemer & Schubad doet naar zijn vermeende ‘grensoverschrijdende gedrag’.

 

Hoewel ik hem iets anders had aangeraden (www.geertdales.com/gijs-van-dijk-moet-terug) begrijp ik deze keuze wel. Hangende de afronding van dat onderzoek -waarom duurt dat zo lang?- zou hij monddood geweest zijn in de PvdA-fractie. Zodra zijn rehabilitatie een feit is en er een nieuwe vacature komt staat hij moreel en feitelijk veel sterker. ‘Reculer pour mieux sauter’ noemen de Fransen dat. Nu even pas op de plaats. Straks de bijl erin. Heel wat mensen, niet in de laatste plaats Lilianne Ploumen, ook al is ze opgestapt, hebben reden zich zorgen te maken.

 

dragonder

Dat geldt zeker voor het gelegenheidsduo Cornelia Klaster en Katinka Simonse. Cornelia Klaster is de dragonder die op 8 februari 2022 op gezag van de NOS-sterreporters Xander van der Wulp en Ron Fresen het openingsitem van het NOS-journaal was. Deze kolossale vrouw, met de erotische aantrekkelijkheid van een gebochelde bultrug drie dagen na te zijn aangespoeld op Schiermonnikoog, kreeg minutenlang de kans om, zonder enig bewijs of tegenspraak van de NOS-topjournalisten Van der Wulp en Fresen, het prominente Tweede Kamerlid Gijs van Dijk te beschuldigen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij zou haar onwenselijk intiem hebben benaderd.

 

Zonder vrouwonvriendelijk of beledigend te willen zijn, een blinde kleuter zag meteen dat dit waanzin was. Inmiddels staat de ondeugdelijkheid van dit NOS-item vast, zonder dat de staatsomroep ook maar de minste rectificatie heeft verzorgd, laat staan excuses aangeboden aan Van Dijk (www.geertdales.com/nos-en-cornelia). Haar klachten tegen van Dijk waren al een en andermaal diepgaand onderzocht en als ongegrond van de hand gewezen. Haar stalkgedrag jegens Van Dijk en de PvdA leidde zelfs tot een royement. Klaster bleek een op hol geslagen psychiatrisch patiënt die tegen zichzelf in bescherming genomen had moeten worden.

 

Tinkebell

Katinka Simonse, een andere vrouw die Van Dijk grensoverschrijdend gedrag aanwrijft, is beter bekend als de kunstenares Tinkebell. Een van haar kunstzinnige projecten was de moord op haar kat, om vervolgens van de huid een handtasje te maken. Tinkebells curieuze strapatsen gaven de hoofdredactie van Het Parool aanleiding haar aan te stellen als columnist. Wekelijks kunnen de lezers genieten van haar beschouwingen en filosofietjes, niet zelden gewijd aan het oud-Kamerlid Gijs van Dijk met wie zij scharrelde en kennelijk nog wat af te rekenen heeft. Zo gooide ze in een van haar columns schaamteloos allerlei voor de publieke zaak irrelevante details uit Van Dijks privéleven op straat. Zij is zo iemand die zich in je leven binnendringt, daarin van alles waarneemt en vervolgens ernstig misbruik van je gastvrijheid maakt door iets dat vertrouwelijk hoort te blijven voor eigen gewin aan de grote klok te hangen. Het laagste van het laagste.

 

Op 25 mei 2022 was het weer raak in Tinkebells column ‘De munitie van Gijs van Dijk’. De zoveelste persoonlijke aanval vol onbewezen insinuaties. Waarom laat de hoofdredactie dit toe? 

 

zieke kongsi met hulp van NOS en Parool

Bij zijn aftreden als Kamerlid liet Van Dijk weten niet altijd eerlijk geweest te zijn tegenover vrouwen in zijn privéleven. Let wel: privéleven. Met andere woorden: Van Dijk ging vreemd en verzweeg dat voor wie zich zijn levenspartner waande. Zoiets komt veel voor, ook onder Kamerleden en bewindspersonen en het is iets heel anders dan seksueel of anderszins grensoverschrijdend gedrag jegens collega’s of medewerkers. Van Dijk ontkent ten stelligste zich daaraan ooit schuldig gemaakt te hebben en niets wijst erop dat hij onwaarheid spreekt.

 

Tot dusverre bestaat het enige ‘belastend’ materiaal tegen Van Dijk uit de NOS-kletsika van Cornelia Klaster en de Parool-flauwekul van Katinka Simonse, alias kattenviller Tinkebell. Hoe ziek deze kongsi is konden we zien in de tweets die de twee deelden op de dag dat Van Dijk bekend maakte af te zien van een rentrée in de Tweede Kamer. Beiden postten foto’s op Twitter waarin het glas geheven werd. “Jullie hebben geen idee, maar dit nieuws is voor mij echt een grote opluchting” schreef Tinkebell. “Cheers lady” zette ze onder een foto van een lachende Cornelia die ook al het glas hoog hief. Geen onderzoek van Bezemer & Schubad meer nodig, geen wederhoor van Van Dijk. Nee hoor, maffe Katinka en gekke Cornelia zijn eruit. Aan de galg met die man!

 

Zo wordt met hulp van Het Parool en de NOS een vooraanstaand (oud-) Kamerlid te gronde gericht. Reculer pour mieux sauter. Ik hoop dat Van Dijk het nog even volhoudt. Daarna kan hij het glas heffen. Alsmede de bijl. 

 

Geert Dales

25 mei 2022

(aan/afmeldingen voor updates op deze site via www.geertdales.com/contact)

(voor mijn nieuwe project zie: www.geertdales.com/een-land-van-vleesetende-vegeratiers)