TIM HOFMAN VAN BNNVARA ‘BOOS’ IS BOOS OP MIJ

‘Journalist van het Jaar’ verliest zijn poëtische gaven en gaat inhoudsloos schelden

 

Van journalisten is bekend dat ze slecht tegen kritiek kunnen. Altijd anderen de maat nemen, maar oh wee als ze er zelf van langs krijgen. 

 

Wat dat betreft zou Tim Hofman, de bejubelde reporter van het online BNNVARA programma BOOS, gezien kunnen worden als een journalist. Nadat ik hem in www.geertdales.com/bewierookte-tim-hofman-blijkt-egomane-journalistieke-kneus op basis van een serieuze  bestudering en analyse van zijn recente reportage over de zaak-Gijs van Dijk / PvdA verweet prutswerk te hebben afgeleverd werd hij boos en venijnig. Zoals bij journalisten gebruikelijk.

 

ordinair schelden

Het verschil met een echte journalist is dat die terugslaat met argumenten. Tim Hofman komt niet verder dan een beetje ordinair schelden. “Inhoudsloos kutstuk op de man van een prutser natuurlijk”. En dat was het. De reactie van Tim Hofman, ‘Journalist van het Jaar’ in 2022. Wie heeft verzonnen dat Hofman die titel waard is?

 

Inhoudsloos? Leest u het zelf even na. Medestanders van Hofman -en dat zijn er gezien zijn enorme aantal volgers op Twitter opmerkelijk weinig- klaagden juist dat mijn stuk te lang en gedetailleerd was. Ik heb me er inderdaad niet met een Jantje-van-Leiden vanaf gemaakt. Mijn publicatie was gebaseerd op een serieuze analyse van wat Hofman te berde bracht over de mij zeer goed bekende (ik schreef er tien keer over) zaak-Van Dijk. Dat ‘inhoudsloos’ noemen slaat nergens op. Dat is gebral van een man die te weinig tegenspraak krijgt.

 

op de man en op de vrouw

Op de man? Ja inderdaad, op wie anders? Het was toch Tim Hofman zelf die dit prutswerk afleverde? En daarbij heftig op de man speelde. De man Gijs van Dijk. Die door Hofman, ter meerdere eer en glorie van zichzelf, belasterd werd met de ene ongegronde bewering na de andere ongefundeerde aantijging. Ik geef toe: Hofman speelde ook op de vrouw. PvdA-voorzitter Esther-Mirjam Sent, aan wier kop hij tien minuten lang doorzeurde over niks. En er ook niets van belang uit wist te trekken. Terwijl hij met een hulpje en voorzien van draaiende camera eindeloos in een winderige uithoek van Amsterdam had zitten wachten op de komst van Sent en daaraan voorafgaand heel opgewonden deed over wat zij haar zouden voorleggen en hoe zij haar klem zouden zetten. Petje af voor Sent dat ze zoveel onbenulligheid ogenschijnlijk onbewogen van zich af liet glijden. Ik zou uit een iets vileiner vat getapt hebben.

 

egomane zelfpijper

Ook ben ik volgens Hofman een prutser. “Een prutser natuurlijk” zelfs. Van iemand die zich tooit met de titel ‘Journalist van het Jaar’ verwacht je na zo’n aantijging meer tekst. Hofman komt niet verder dan ‘prutser’. Dit goedkope gescheld via Twitter is een perfecte illustratie bij mijn betoog dat Hofman geen journalist, laat staan onderzoeksjournalist is, maar een egomane zelfpijper die over de rug van anderen zijn narcistische behoeften bevredigt. Ongemotiveerd schelden en beledigen zijn kenmerkend voor narcisten die kritiek krijgen. Zulke types kunnen daar niet mee omgaan. Ze gaan slaan als iets hen niet bevalt. Gaslighting typeert de narcist. Tim Hofman is een treffend voorbeeld. 

 

de broer van Roos

Met de kwalificatie ‘narcist’ moet je als buitenstaander voorzichtig zijn, maar gelukkig wijst Hofman zelf de weg. “Mijn bezwaar, ik vind het naar, zo alleen. Ik ben verlegen. Ik adoreer mijn ik. Plantte van oorsprong de zaden voor mijn narcisme” kwezelt Hofman in zijn dichtbundel ‘de broer van Roos’, dus daar baseer ik me dan maar op. Hofman is een veelzijdig man. Geen van zijn vele studies afgemaakt, maar dat zie je vaker bij geniale types. Hoogbegaafden hebben het niet makkelijk. Narcistische hoogbegaafden nog minder.

 

Ik wens Tim Hofman het allerbeste, maar houd intussen m’n hart vast. Als je zo slecht tegen kritiek kunt, blijf dan vooral weg bij het bekritiseren van anderen. Gedichtjes maken lijkt me beter. Zoals Eenzaam, twee samen:

We’ll zee

Zijn er walvissen, of nie?

Geen idee, whale see

Kijk, dat vind ik nou leuk! Dank Tim. Je kunt echt wel wat. 

 

 

Geert Dales

17 april 2023

(aan/afmeldingen voor updates op deze website via www.geertdales.com/contact)

(nu in de voorverkoop een tientje, mijn eerstvolgende boek www.geertdales.com/rechtse-privileges-voor-een-linkse-burgemeester / Hoe Femke Halsema van activist regent werd)