RECHTSE PRIVILEGES VOOR EEN LINKSE BURGEMEESTER

Hoe Femke Halsema van activist regent werd

 

Een onthullend boek dat verschijnt in najaar 2023. 14,50 euro. Bij voorintekening een tientje

 

(nb: meest recente publicaties over dit thema, 11 februari 2023:  www.geertdales.com/transparantie-in-de-stopera-rot-op-met-je-lastige-vragen en 13 maart 2023: www.geertdales.com/bordeeldrama-nieuwe-blijk-van-regenteske-bestuursstijl-halsema)

 

Op 17 december 2010 maak ik mijn onmiddellijke vertrek uit de politiek bekend. En het is me menens. Ik ga niet de wachtkamer in van het politieke bestuur om na een paar jaar weer tevoorschijn te komen en een Senaatszetel te beklimmen of een burgemeestersketting om te hangen. Nee, het afscheid van de politiek is definitief”.

 

Dat schreef de GroenLinkse politica en oud-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Femke Halsema in haar boek ‘Pluche’ dat verscheen in 2016. Twee jaar later was ze burgemeester van Amsterdam.

 

Natuurlijk, een mens kan van mening veranderen. Toch zag ik er aanleiding in de handel en wandel van de huidige burgemeester van Amsterdam onder de loupe te nemen. Was de stap naar het burgemeesterschap haar enige hypocriete actie of een opmaat naar een patroon? 

 

In maart 2022 vond in de ambtswoning Herengracht 502 een conferentie plaats over ‘energiearmoede’. Hoe te voorkomen dat honderdduizenden Amsterdammers in financiële nood raken door de explosief gestegen prijzen voor gas en elektra?

 

Twee etages boven de vergaderplek zetelde de hoofdbewoner van het pand, de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. In haar 300m2 omvattende privévertrekken is energiearmoede ver weg. Haar gas-, water- en elektriciteitsrekening wordt betaald door de gemeente Amsterdam. Indirect dus door mensen die lijden aan energiearmoede. 

 

Toen Halsema daarover na mijn publicatie www.geertdales.com/volk-betaalt-energierekening-halsema-die-zich-zorgen-maakt-over-energiearmoede-volk onwaarheden ging vertellen in een interview op de lokale tv-zender AT5 raakte ik gemotiveerd om verder te duiken in haar handel en wandel (www.geertdales.com/burgemeester-amsterdam-jokkebrokt-over-haar-stookkosten).

 

Dat leidde tot opmerkelijke bevindingen, waarover ik via haar woordvoerder vragen voorlegde aan de burgemeester. Met trek-en duwwerk en steevast lang wachten kreeg ik antwoorden, die in toenemende mate afhoudender (‘dit is privé’) en omfloerster (‘wij verwijzen naar eerdere antwoorden’) werden. Tot ik niet meer anders kon dan een reeks WOO-verzoeken indienen. Daaruit kwamen stukken tevoorschijn die nieuwe vragen opriepen (www.geertdales.com/transparantie-in-de-stopera-rot-op-met-je-lastige-vragen).

 

De speurtocht gaat door. Die leidt langs vergeten handtekeningen, fiscaal gerommel, plotselinge kadastermutaties, fake-informatie aan de gemeenteraad, een mysterieuze BV in de ambtswoning, verdwenen documenten, verdraaiingen, onwaarheden en leugens, alsmede een bont scala aan privileges waar de gewone man slechts van kan dromen, maar die voor een regent de normaalste zaak van de wereld zijn. Zoals het misbruik van de dienstauto voor privédoeleinden en overwegend ritjes van twee kilometer of minder binnen de Amsterdamse grachtengordel, onderwijl het volk oproepend de auto te laten staan en te fietsen. Al haar handelen is nep, fake en flauwekul. Tegen het decor van een monumentaal grachtenpand met een slavernijverleden, dat in 1928 via corruptie in handen viel van de gemeente en een plattelandshuisje dat als beleggingsobject aan een kleine dorpsgemeenschap werd onttrokken. Saai is het niet.

 

Het inmiddels verzamelde materiaal is te omvangrijk en interessant om het af te doen met een paar publicaties op deze website. Ik ga er een boek(je) van maken. Werktitel: Rechtse privileges voor een linkse burgemeester; hoe Femke Halsema van activist regent werd. Beoogde publicatiedatum: voorjaar 2023. Aantal pagina’s circa 150. Verkoopprijs 14,50 euro.

 

Bij voorintekening is het boek verkrijgbaar voor 10 euro. Stuur daarvoor uw naam en adres naar dit e-mailadres:

 

geert@geertdalesmail.nl

 

U krijgt een ontvangstbevestiging, betaalverzoek en tot de verschijningsdatum updates over de voortgang.